ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Ελλαδα

Περιγραφη Εκδρομης

Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση.
Μια από τις πισίνες με τα ιαματικά νερά στην Αριδαία.

Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέμματος ήταν «Τόπλιτσα», που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: «Θερμοπόταμος». Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες (μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, κομψά εντεταγμένων στο περιβάλλον), έντονη βλάστηση και βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν.

Οι λουτήρες είναι δύο ειδών, μικροί των 3-4 ατόμων που ονομάζονται και «μπανιέρες» και μεγάλοι των 20 ατόμων που ονομάζονται «πισίνες». Σε αρκετά σημεία επίσης το ζεστό νερό αναβλύζει ελεύθερο και χύνεται στο ρέμα. Η χρήση του νερού ως ποσίμου είναι ελεύθερη, από μια κρήνη δίπλα στο εστιατόριο της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών. Λειτουργεί επίσης και μεγάλη ανοικτή πισίνα των 25 μέτρων (με βάθος από 1 έως 2,80 μέτρα), η οποία τροφοδοτείται με ζεστό και κρύο νερό της περιοχής.

Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Πληροφοριες Κρατησης

24/03/2019 Έως 24/03/2019

Συμπεριλαμβανονται

  • Εκδρομες και περιηγησεις με πολυτελες κλιματιζομενο πουλμαν Ναι
  • Εισοδοι σε μουσεια και αρχαιολογικους χωρους Οχι
  • Ο,τι δεν αναφερεται στο προγραμμα Οχι

Ενδεικτικο Προγραμμα

  • + - Ημερα 1 - ΓΡΕΒΕΝΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

    Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα 08.00. Ενδιάμεση στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την Αριδαία και τα Λουτρά Πόζαρ. Οι ιαματικές πηγές των λουτρών βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας, 13 χλμ δυτικά της Αριδαίας. Η αξία των τοπικών πηγών φαίνεται πως έχει εκτιμηθεί από τα ρωμαϊκά κιόλας χρόνια, στα μέσα όμως του τελευταίου αιώνα έγιναν οι πρώτες αναλύσεις νερού και πιστοποιηθήκαν οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι θερμές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του ρέματος του Αγίου Νικολάου με θερμοκρασία που ανέρχεται στους 37Ο C. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και μπάνιο. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας.

Σχετικα Πακετα

OASIS HOTEL 3* Καλό Νερό Κυπαρισσία Καλοκαιρινές διακοπές, 3/5/7 διανυκτερεύσεις, από 123 ευρώ το άτομο, με ημιδιατροφή !

Vathi Hotel 4*, Γύθειo , καλοκαιρινές διακοπές 5/7 διανυκτερεύσεων από 375 ευρώ το άτομο!

OLYMPIA GOLDEN BEACH RESORT & SPA 5* Κυλλήνη, καλοκαιρινές διακοπές, 3/4 μέρες, από 209 ευρώ το άτομο, με ημιδιατροφή !

ΠΗΛΙΟ-ΒΟΛΟΣ